29 Ocak 2010 Cuma

TabuLe



Tarifi geçenlerde Milliyet gazetesinin cadde ekinde okuyup bloknotuma kaydetmiştim.
Yapmak düne kısmetmiş...Değişik lezzette bir salata oldu.. Arabita soslu makarnanın yanına da 
yakıştı doğrusu..


Malzemeler
* yarım demet maydonoz
* yarım demet taze nane
* 4 adet taze soğanın yeşil kısımları
* 2 diş sarımsak
* 1 su bardağı ince bulgur
* 1 limon
* 3 yemek kaşığı nar ekşisi
* yarım çay bardağı zeytinyağ
* yeterince tuz

Hazırlanışı
Maydonoz, taze soğan, taze nane, sarımsak ve domatesi küçük küçük doğrayın.
*  Bulguru yayvan bir kaba dökün, üzerine yarım bardak sıcak su ilave edin ve 20 dakika boyunca demlendirip şişmesini sağlayın.
* Yumuşayan bulgura doğramış olduğunuz malzemelerin hepsini ekleyin.
* Nar ekşisini, bir limonun suyunu, zeytinyağı ve tuzu ilave edip karıştırın.
   Tabuleniz servise hazır...

1 yorum:

  1. İsmini ilk defa duydum lakin bulgur lu olması tadını eşsiz kılmışdır..
    Ellerıne sağlık.
    Sevgilerle ...

    YanıtlaSil