13 Ocak 2010 Çarşamba

Mandalina Soslu Levrek..

Geçen hafta sonu D&R da  yemek kitaplarını karıştırırken dikkatimi çeken bu tarifi denedikten sonra sizlerle paylaşmaya karar verdim. Mandalina sos gerçekten harika bir lezzet katmış levreğe.. Ben levreği genellikle fırında kremalı olarak yapıyorum ama mandalina soslu levreğede bayıldı çocuklar...


Malzemeler
* 4 adet derisiyle birlikte levrek fileto
* 4 adet mandalina
* 50 gr tereyağ
* yarım limon
* dereotu
* toz şeker
* yeterince tuz
* karabiber


Hazırlanışı
1 adet jülyen doğranmış mandalina kabuğunu yapışmaz yüzeyli tavada tereyağ ile ısıtın.
Tereyağ ısınıp kaynamaya başlayınca levrek filetoları tavaya aktarıp derili kısmı 1 dakika sotele.
Bir tutam tuz ve karabiberle tatlandırıp ters yüz et. 1 dakika daha pişir.
Tavadan aldıktan sonra yağlı pişirme kağıdın üzerine dizip yağını süz.
Tavanın içinden mandalina kabuklarını al, aynı tavaya yarım çorba kaşığı dolusu toz şeker ekleyip karamelize et.
2 adet mandalina ve yarım limon suyu karışımını ekle. Kalan mandalinaları dilimleyip hazırladığınız şurupla bir kaç dakika sotele.
Levrek filetoları hazırladığınız mandalina sosu ve dereotu ile servis yap...


MANDALİNA
Mandalina ılıman iklimde yetişmekte olan turunçgiller familyasına ait bir meyve türü. Turuncu , sarı renklerde olan mandalina etli ve sulu bir yapıya sahiptir. Türkiyede en çok Akdeniz ve Ege bölgesinin kıyı kesimlerinde yetiştirilmektedir.
Mandalina zengin bir B ve C vitamini kaynağıdır. Kanı temizler. Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur. Yüksek tansiyonu ve kolesterolü düşürmekte etkilidir. Damar sertliği ve felçte faydalıdır. Sinirleri yatıştırıcı etkisi vardır. Grip olanlara iyi gelir. Bağışıklık sistemini korur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder