26 Ocak 2010 Salı

Kuru Köfte




Malzemeler
* 1 kg kıyma
* 3 dilim bayat ekmek
* 1 adet soğan
* 1 yumurta
* 1 çorba kaşığı tuzot
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı karabiber
* Kızarma yağı

Hazırlanışı
* Ekmek dilimlerinin kabuklarını kes ve hafifçe ıslat,
* Geniş ve yayvan bir kaba rendelenmiş soğan , ekmek dilimleri, kıyma, yumurta, tuzot, kimyon ve karabiberi ilave et .
* hazırlamış olduğunuz karışımı iyice yoğurun.
* İyice yoğurduğunuz malzemeden ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak parmak şeklinde yuvarlayın.
* Bol kızgın yağda pişirin,
* Pişen köftelerin yağını kağıt havluda çektirin.

Köftelerin yanına önceden haşlanmış patatesleriniz varsa (ben her zaman elimin altında bulundururum) kabuklarını soyup enlemesine keserek köfteyi kızarttığınız yağda bir iki dakika çevirip, üzerine dereotu ve kırmızı pul biber serpiştirerek köftenin yanında servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder