14 Ocak 2010 Perşembe

Maydonozlu Hamsi Kuşu...

Karadenizli olmak, denizle, balıkla, yeşille, maviyle iç içe olmak demektir.. Çocukluğumda babannem Hasibe sultanın hamsi mevsiminde yaptığı hamsi kuşunun lezzeti hala damağımdadır.. Onun tarifiyle hazırladığım maydonozlu hamsi kuşu yemeğini umarım siz de beğenirsiniz..

Malzemeler
* 1 kg Hamsi
* 1 orta boy soğan
* 1 demet maydonoz
* 1 çay fincanı fındık yağı
* 1 su bardağı mısır unu
* Yeterince tuz

Hazırlanışı
Balıkları iyice temizleyip kafalarını kopartın.
Orta kılçıklarını alın. Yıkayıp iyice süzdükten sonra tuzlayın.
Soğanın kabuğunu çıkartıp ayıklayın.
Ayıklanmış soğan ve maydonozları çok küçük parçacıklar haline gelene kadar zırhtan geçirip karıştırın. Zırh yoksa blendırda birlikte çekin.
Fileto çıkarttığınız iki hamsinin arasına dışarıya taşmayacak şekilde hazırladığınız karışımdan yerleştirin.
Balıkların her iki yüzünü yağa bandırıp mısır ununa bulayın.
Önceden ısıttığınız ızgarada 4 dakika pişirin, sonrada diğer yüzünü çevirip 2 dakika daha pişirin.

Artık maydonozlu hamsi kuşunuz hazır. Afiyet olsun..



           MAYDONOZ
 Salata ve yemeklerin süsü maydonozun neredeyse deva olmadığı dert yok gibi. A ve C vitamini ile demir, kükürt, fosfor ve mangan elementleri deposu olan maydonoz sindirimi kolaylaştırıyor, böbrek taşlarını düşürüyor, görme gücünü arttırıyor.
Bir tutam maydonoz günlük C vitamininin çoğunu karşılar.Kan şekerini normal seviyede tutar, vücuttaki zehirli maddeleri dışarı atar.  Maydonoz suyundaki yüksek klorofil miktarı kanı arttırarak oksijeni metabolize eder ve böbreklerin, karaciğerin, idrar yollarının temizlenmesine yardım eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder