22 Ocak 2010 Cuma

Fırında kremalı dereotlu patates...



Hem pratik, hem lezzetli...

Malzemeler
* 1,5 kg patates
* 200 ml krema
* yarım demet dereotu
* 200 gr taze kaşar
* 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
* bir tutam karabiber
* yeterince tuz

Hazırlanışı
Önceden haşlanmış patatesleri soy ve serçe parmak kalınlığında halka halka doğra.
Yuvarlak fırın tepsisini hafifce yağla.
Halka halka doğradığın patatesleri tepsiye balık sırtı diz.
Tuz, karabiber , kırmızı biber ve çok ince kıyılmış yaım demet dereotunu patateslerin üzerine serp.
200 ml lik 1 kutu kremayı patateslerin üzerine yay.
200 dereceye ayarlanmış fırında 30 dk pişir.
Tepsiyi çıkarıp önceden ince rendelenmiş kaşar peynirini patateslerin üzerine yay ve fırının ızgarasını aç, peynirler eriyene ve hafif kızarana dek pişirmeye devam et.

2 yorum:

  1. nefis görünüyor:))
    afiyetler olsun
    ben bunu taze patatesle haşlamadan yapıyorum şahane oluyor derotu eklemiyordum çok iyi fikir oldu:)

    YanıtlaSil
  2. Pratık oldugu kadar lezzetlı..
    Ellerıne sağlık.
    Sevgilerle...

    YanıtlaSil