27 Ocak 2010 Çarşamba

Arabita sosLu dirsek makarna



Malzemeler
* 1 paket dirsek yada penne makarna
Arabita Sos İçin
* 4 iri domates
* 1 adet iri kuru soğan
* 5 diş ezilmiş sarımsak
* 1,5 çay bardağı zeytinyağ
* 1,5 çay bardağı sıcak su
* yarım demet maydonoz
* 1 yemek kaşığı acı biber salçası
* 1,5 çay kaşığı karabiber
* yeterince tuz
*  1 çay bardağı ince rendelenmiş kaşar yada parmesan peynir

Hazırlanışı
Sosu hazırlamak için geniş bir tavada zeytinyağı kızdır.
İnce kıyılmış soğan ve ezilmiş sarımsakları tavaya alıp yumuşayıncaya kadar kavur.
Daha sonra doğranmış domatesleri ilave et ve suyunu çekene kadar kavurmaya devam et.
Makarnayı ayrı bir kapta haşla,
Tavadaki karışıma kıyılmış maydonoz , tuz, karabiber ve acı biber salçasını ilave ederek biraz daha kavur.
Sonra 1,5 bardak sıcak suyu ekle, ateşi kıs ve suyunu çekip sos yoğunlaşana kadar pişir.
Haşlamış olduğunuz makarnayı süz ve sosla karıştır.
Servis tabaklarına aldığın makarnanın üzerine peynir rendesi serperek servis yap.

2 yorum:

  1. Off sos da sos hani çok lezzetlidir ..
    Ben sos a sıcak ekmek bansam :)
    Ellerıne sağlık.
    Sevgilerle..

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık.güzel ve doyurucu bir yemek.sosu da çok lezzetligörünüyor.sevgiler...

    YanıtlaSil