26 Ocak 2010 Salı

Lahana turşusu kavurması



Bizim memlekette yani karadenizde hemen her evde yapılır turşu kavurması, 
ama lahanadan,ama fasulyeden..
Rahmetli babannem Hasibe sultanın akşam üzerleri demlediği çayın yanına yapıp bize yedirdiği turşu kavurmalarının tadı hala damağımdadır.

Malzemeler
* Yarım kilo lahana turşusu
* 1 soğan 
* 1/4 demet maydonoz
* Ayçiçek yağı

Hazırlanışı
lahana turşularını ince ince doğrayın,
soğanı yemeklik doğrayın,
maydonozları ince ince kıyın,
bir tavaya ayçiçek yağını koyup yemeklik doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar çevirin,
içine lahana turşusunu atıp iyice kavurun,
ocaktan almaya yakın ince ince kıydığınız maydonozları tavaya atıp karıştırın,
turşu kavurmanız hazır..


1 yorum: