Geçen kış Bursa'da bir esnaf meyhanesinde tattığım bu cacığın tarifi Ali usta'dan.. Rakı eşliğinde harikaydı doğrusu...
Malzemeler;
* 1 kg salatalık
* 3 diş sarımsak
* 1/2 kg süzme yoğurt
* Yarım çay bardağı Zeytinyağ
* 1 demet nane
* 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı;
Salatalıkları kalınca soyun. Kalınca soyduğunuz salatalıkların kabuklarını ince ince kıyın. Diğer tarafta süzme yoğurt, tuz, zeytinyağ ve dövülmüş sarımsakları geniş ve yayvan bir kaba koyarak bir çatal yardımıyla 15 dakika çırpın, üzerine kıyılmış salatalık kabuklarını ve incecik kıyılmış bir demet naneyi ilave ederek servis yapın.
sadece rakı yanında mezelik olarak güzel değil bu cacık..
YanıtlaSilaynı zamanda evde sinema keyfi yaparken patates kızartıp onu bu uludağ cacığına batırıp batırıp yemek gibisi de yok :)
kızartmalardan çok sevmeme rağmen uzak durmaya çalışıyorum.ama çocuklar bayılıyorlar.. bu arada kuru fasulye ve tereyağlı pilav eşliğinde de harika gidiyor..
YanıtlaSil