30 Aralık 2009 Çarşamba

Babagannuş

Malzemeler
* 1,5 kg kemer patlıcan
* yarım limon suyu
* 250 gr domates
* 250 gr çarliston biber
* 300 gr süzme yoğurt
* 4 diş sarımsak
* yarım demet maydonoz
* 100 gr tereyağ
* 1 çay kaşığı kırmızıbiber
* yeterince tuz

Hazırlanışı
Patlıcanları ocakta közleyin. Közlenmiş patlıcanları sapından tutarak bıçakla kabuklarını baş taraftan uca doğru soyun. Geniş ve yayvan bir kaba limon suyunu ve tuzu koyun, soyduğunuz patlıcanları kaba doğrayın ve ahşap spatula ile karıştırın. Domates ve biberleri de aynı şekilde közleyin ve soğuttuktan sonra kabuklarını soyarak zar şeklinde doğrayarak kaba ilave edin. Yoğurt ve sarımsağı ekleyin. Tuzunu ayarlayın, maydonozla süsleyin. Tavada tereyağını kızdırın, içine kırmızı biberi koyun köpürdüğü zaman servis tabağına aldığınız karışımın üzerine gezdirerek servis yapın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder