30 Aralık 2009 Çarşamba

Közlenmiş biberli patlıcan salatası

Malzemeler
* 6 adet salçalık kırmızı biber
* 2 adet bostan patlıcanı
* 1 çay bardağı ceviz içi
* 2 diş sarımsak
* 2 kesme şeker
* 1 yemek kaşığı sirke
* 1 kahve fincanı zeytinyağ
* 1 yemek kaşığı limon suyu
* 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı
Biberleri 200 dereceye ayarlanmış fırında közleyip kabuklarını soyun. çekirdeklerini temizleyip püre şeklinde ezin. Patlıcanları aliminyum folyoya sarıp ocağın üzerinde 10 dakika közleyin. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup içlerini kaşıkla çıkarın.Biberlere ilave edin. Zeytinyağı, tuz, şeker, limon suyu sirke, ince çekilmiş ceviz içi, ince kıyılmış sarımsakları ilave edip karıştırın. Mezeniz hazır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder