28 Aralık 2009 Pazartesi

Engelleri kaldıran bir film ! Başka Dilde Aşk...

2009 un sinemada izlediğim son filmi  '' Başka dilde aşk...''  Kendilerini ve hayatı sorgulayan biri engelli bir kürek sporcusu olan onur ile,diğeri yeni işçi kitlesi dediğimiz örgütsüz, genç çağrı merkezi çalışanı zeynep'in  ''mücadele olmadan aşk olmaz'' teması ışıgındaki hikayelerini anlatmakta..

Yönetmenliğini İlksen Başarır'ın üstlendiği,  (bu filmden sonra onun adını daha güzel projelerde göreceğime inanıyorum) senaryosunu Mert Fırat ile birlikte yazdığı bu film Kanada da en iyi senaryo ödülü almış.

Film iletişimin daha doğrusu iletişimsizliğin filmi ve mücadelenin... Sanki farklı konulara temas ediyormuş gibi görünse de bir ekseni var; mücadele. Aşk yaşamak için de, meslek içinde , hayatın her alanında mücadele gerekiyor. ' Mücadele olmadan aşk olmaz.' Bu mücadeleyi oluşturan şey de iletişim filmde. Konuşarak değil, aynı duyguları paylaşarak, onu paylaştığımızda da dilin bir önemi kalmıyor.



Başka dilde aşk filminden çıktığımda farkındalık katsayımın arttığını hissettim. Bir de Aragon'un bir şiirinde yer alan şu satırlar geldi aklıma ''... ölmek daha kolaydır.Sevmekten. ''

2 yorum:

  1. filimler ve güzel cacık , balık tarfi var bu sayfayı linklerime eklemeliyim:))

    YanıtlaSil
  2. 2009 un son izlediğim filmi oldu. etkileyici ve çok güzeldi, her açıdan iyiydi. Film hakkında mutlaka yazmayı düşünüyorum..

    YanıtlaSil