19 Aralık 2009 Cumartesi

Fırında Çinekop


Malzemeler;
* 1 kg Çinekop
* Yeterince tuz

Sos;
* 1 Çay bardağı zeytinyağ
* Yarım limon suyu
* 4 diş sarımsak
* Bir tutam kekik
* Bir tutam biberiye
* Bir tutam karabiber
* Bir tutam tuz


Yapılışı;
Balıkları iyice yıkayıp sularının süzülmesi için süzgeçe koyunuz, suları süzülen balıkların üzerine tuz serperek iyice ovalayınız.

Yayvan bir kaba 1 çay bardağı zeytinyağını, yarım limonun suyunu, havanda içine biraz tuz atarak dövüp ezdiğiniz 4 diş sarımsağı, kekik,biberiye,karabiber ve tuzu koyup iyice karıştırınız.

Fırın tepsinizin altına yağlı kağıt seriniz ve hazırladığınız sosu balıkların üzerine bir fırça yardımıyla iyice yedirerek tepsiye diziniz. Kalan sosu balıkların üzerine gezdirerek dökün. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp yaklaşık 40 dakika pişirin.

Hem hafif, hem lezzetli hem de evde hiç bir koku olmadan pişirdiğiniz balıkları bol yeşil salata eşliğinde afiyetle yiyin..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder