28 Aralık 2009 Pazartesi

Gün gelecek, herkes önce '' insan '' olacak...



Herşey '' insan '' olmakla başlar. Hepimiz aynı şekilde doğduk, çocuk olduk. Sonra büyüdük olduk. Yaşlı ve genç, özgür ve tutuklu, siyah ve beyaz. Farklı sıfatlar verildi herbirimize; uzun, kısa, şişman, güzel, çirkin,  ''engelli '' olduk. Eşit olamadık bir tek. Hani herkes eşitti hayatta ?! Neden bazıları daha eşittir ki bu hayatta !

Sen... Sokağa çıktığında kaç tane engelli ile karşılaşıyorsun ? Karşılaştığında ne düşünüyorsun ? Birşey düşünüyormusun ? Türkiye nüfusunun yüzde kaçı engelli biliyormusun ? Sokakta bir engelli görmek için kaç engelin var farkında mısın? Peki onların nasıl yaşa(yama)dıklarının ?

Büyüdüğünde kim olursan ol, ne yaparsan yap eşit yaşamak için çalışan insanlar var burada! Her insanın bir çok engeli ve bir kalbi var. Kalbini engelleme, engelleri kaldır !

Eğer sen de insan olmayı önemsiyor, '' bir engel de ben olmayayım '' diyorsan; http://www.engellerikaldir.com/ ' a girerek destekleyenlere kendi adını ekleyerek hassasiyetini gösterebilir, facebook gurubuna tüm listeni davet edebilir, msn iletine web site adresini yazabilir, blog veya sahip olduğun mecralarda konuya yer verebilir, sponsor olabileceğini düşündüğün tanıdıklarınla konuyu paylaşabilirsin.

Gün gelecek, herkes önce '' insan '' olacak...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder