30 Aralık 2009 Çarşamba

Kaşık ayvası

Malzemeler
* 1 ayva
* 1 limon

Hazırlanışı
Limonun suyunu sıkın ve çıkan su kadar su ilave edin, yayvan ve çukur bir kaba koyun.
Kabuğunu soymadan buzdolabında soğuttuğunuz ayvayı , bir şişeyle yada kaşığın tersiyle vurarak sulandırın, sonra bir tatlı kaşığını ayvaya saplayıp döndürerek parçalar koparın. Bu parçaları bekletmeden limon suyunu koyduğumuz kaba atın, aksi halde ayvalar kahverengileşir. Buzdolabında soğuk tutun.
Servis yapacağınız zaman parçaları sudan çıkarın ve bir servis tabağına dizin. Arzuya göre üzerine biraz tarçın ekebilirsiniz. Tarçından hoşlanıyorsanız tabi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder