30 Aralık 2009 Çarşamba

Cevizli Kısır



Malzemeler
* 2,5 bardak ince bulgur
* 10 sap taze soğan
* yarım demet maydonoz
* yarım demet taze nane
* 200 gr ceviz içi
* 1 kaşık biber salçası
* 1 kaşık domates salçası
* yarım bardak sıvıyağ
* 2 limon suyu veya nar ekşisi
* 1 çay kaşığı kırmızıbiber
* 3-4 adet yeşil biber
* 2 bardak sıcak su
* 1 çay kaşığı karabiber
* 2-3 salata yaprağı
* yeterince tuz

Hazırlanışı
Bulguru geniş ve yayvan bir kaba koyun, üzerine 2 bardak sıcak suyu ekleyerek şişmeye bırakın.
Maydonoz,taze soğan,nane ve yeşil biberleri ince ince doğrayın. Cevizlerin yarısını iri parçalara ayırın.
Diğer yarısını ince kıyın. Islanmış bulgura önce salçaları, yağ, tuz, limon suyu (yada nar ekşisi), ince kıyılmış ceviz ve baharatları ekleyerek iyice karıştırın. Sonra ince ince kıydığınız yeşillikleri ilave ederek tekrar karıştırın. Servis tabağına önce salata yapraklarını üzerine cevizli kısırı koyun. Üzerine iri parçalara ayırdığımız cevizlerle süsleyerek servis yapın.

2 yorum:

  1. en iyi yaptığım şey kısırdır.. ama hiç ceviz koymamıştım içine..

    YanıtlaSil
  2. bence bir dene, ceviz tadı seviyorsan eğer ne kadar yakıştığını göreceksin...

    YanıtlaSil