9 Şubat 2010 Salı

Havuçlu Kırmızı Lahana Salatası


Malzemeler
* 3 adet havuç
* 1/2 adet göbek kırmızı lahana
* Limon
* Sirke
* Sızma Zeytinyağ


Hazırlanışı
* Lahanayı mümkün olduğunca ince doğrayın
* Üzerine biraz tuz gezdirip elinize geçireceğiniz bir eldivenle iyice ovun.
* Ovma esnasında lahanaların üzerine bir miktar sirke gezdirin.
* Havuçları rendeleyin.
* Salata tabağına yerleştirip üzerine tuz,limon suyu ve sızma zeytinyağ gezdirerek servis yapın.

Not : Lahanaları ovarken elinize mutlaka bir eldiven giyin, yoksa ince bir naylon poşet geçirerek ovun lahanaları. Elleriniz özelliklede tırnak aralarınız mor renge dönmesin...

5 yorum:

  1. Çok sevdiğim iki malzemeden oluşmuş nefis mi nefis bir salata olmuş..
    Ellerine sağlık canım:).
    Sevgiler....
    aslı

    YanıtlaSil
  2. aslı'ya ; hem pratik hem lezzetli.. teşekkürler..

    YanıtlaSil
  3. harika görünüyor. ellerine saglık.
    bende PEMBE KaZANda kırmızı lahanayla yapılabılecek baska bır tarıf vermıstım. bır gece elma sırkesınde bekletıp ertesı gun yogurtlanıyor:)

    YanıtlaSil
  4. Berrin'deniz'e ; ben fazla yaptığım zaman bir kaç kavanoza bölüştürüp sirkede bekletiyorum, lezzeti dahada artıyor..

    YanıtlaSil
  5. Aslında limon artı tuzla yapsan sirke yerine daha parlak ve hoş bir renk elde edersin ben öyle yapıyorum.
    Ve aslında şunu söylemeye gelmiştim, yorum onaylamanızı kaldırsanız ne iyi olur, inan yorum yazma şevkimi kırıyor benim ve eminim pek çok kişinin de..
    Naçizane tavsiye elbette..

    YanıtlaSil