12 Şubat 2010 Cuma

Dereotlu Patates Kavurması

Patatesin nesi yapılsa sevilir bizde...

Malzemeler
* 1 kg patates
* 1 adet soğan
* yarım demet dereotu
* zeytinyağ
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* yeterince tuz

Hazırlanışı
Patatesleri derin bir kapta 45-50 dk haşlayın,
Patatesler haşlandıktan ve soğuduktan sonra kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
Soğanları ince ince doğrayın ve geniş bir tavada zeytinyagında soğanları kavurun.
Soğanların yanmaması için suyunu hafifce saldıktan sonra yarım çay bardağı kadar sıcak su ekleyin.
Salçayı tavaya ekleyin ve iyice karıştırdıktan sonra küp küp doğradığınız patatesleri ekleyin.
Karıştırmadan önce tuz ve çok ince doğranmış dereotunu patateslere ekleyin.
Bir kaç kez ezmeden karıştırın. Sıcak yada arzuya göre soğuk servis edin...

3 yorum:

  1. al benden de o kadar... patatesle yapılan her yemeği severim..afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  2. patates e birde patlican eklemek istiyorum patlicanin recelini bile yiyebilirim
    agzimin suyu akti heeee
    bizim asciya yaptirsak diyicem ama konusmuyoruz onlada
    uffffff

    YanıtlaSil
  3. Patatesin her türlüsünü yerim ben de, hii çok pis canım çekti şimdi görünce (:

    YanıtlaSil