15 Şubat 2010 Pazartesi

Ordu'da bir Argonot


9. AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivalinin 'Dünyanın Çivisi' bölümünde festivale katılan '' Ordu'da Bir Argonot'' isimli kısa belgesel filmi dün AFM Fitaş salonunda yaklaşık 300 Ordulu ile birlikte izlemenin keyfini yaşadım. '' Şehrimi buraya palmiye diken zihniyete teslim etmeyeceğim.'' diyen Enis Ayar' a iyiki varsın demek istiyorum..

Konu Karadeniz ve doğa sevgisi olunca akla hemen gelecek “birkaç iyi adam”dan biri Argonot Enis…
İstanbul- Ordu arasındaki 1000 kilometrelik yaya yürüyüşü ya da Vosvos şenliği gibi, gerçekleştirdiği çeşitli bireysel ve toplu etkinliklerle tanınan; kimilerinin 68’li Fruko diye andığı; adı artık efsaneleşmiş olan Enis Ayar’ı bu filmle birlikte, yaşadığı ve güzelleştirmek için mücadele ettiği Ordu’da tanıma fırsatını elde ediyoruz.

Orduluların ağzından Enis Ayar’ı tanırken, ömrünü çevresindeki güzellikleri arttırmaya ve paylaşmaya adamış bir insanın bütün zorluklara rağmen neler yapılabileceğini görüyoruz ve de her şeye rağmen bu çabaların sonuç alabileceğinin güzel bir örneğine tanık oluyoruz.
Çevresindeki doğa ve kültür değerlerini koruma güdüsü ve tükenmek bilmeyen enerjisiyle projeden projeye koşan, yaşadığı şehrin yaşamını etkilemiş bu 60’lık delikanlı bize her şehre bir Enis Ayar gerek dedirtiyor.


                                                          İyi ki varsın...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder