Tarifi geçenlerde Milliyet gazetesinin cadde ekinde okuyup bloknotuma kaydetmiştim.
Yapmak düne kısmetmiş...Değişik lezzette bir salata oldu.. Arabita soslu makarnanın yanına da
Yapmak düne kısmetmiş...Değişik lezzette bir salata oldu.. Arabita soslu makarnanın yanına da
yakıştı doğrusu..
Malzemeler
* yarım demet maydonoz
* yarım demet taze nane
* 4 adet taze soğanın yeşil kısımları
* 2 diş sarımsak
* 1 su bardağı ince bulgur
* 1 limon
* 3 yemek kaşığı nar ekşisi
* yarım çay bardağı zeytinyağ
* yeterince tuz
Hazırlanışı
* Maydonoz, taze soğan, taze nane, sarımsak ve domatesi küçük küçük doğrayın.
* Bulguru yayvan bir kaba dökün, üzerine yarım bardak sıcak su ilave edin ve 20 dakika boyunca demlendirip şişmesini sağlayın.
* Yumuşayan bulgura doğramış olduğunuz malzemelerin hepsini ekleyin.
* Nar ekşisini, bir limonun suyunu, zeytinyağı ve tuzu ilave edip karıştırın.
Tabuleniz servise hazır...
İsmini ilk defa duydum lakin bulgur lu olması tadını eşsiz kılmışdır..
YanıtlaSilEllerıne sağlık.
Sevgilerle ...